Оновлення програми для торгівлі та обліку підприємець 4.2.103

1. Табель робочого часу можна вивести в Excel. (Форма, рекомендована Держкомстатом).

2. У табелі будуть автоматично позначатися святкові дні.

3. Істотно змінився принцип нарахування авансу по зарплаті:

У Розрахунковій відомості в середині місяця потрібно буде натиснути "Оновити дні за табелем до дати" (Міністерство соціальної політики вказує, що в будь - якому місяці перша половина-це 15 календарних днів, значить вибрати дату документа 15 число).

Якщо табеля за цей місяць Немає, Він буде відкритий і заповнений.

При цьому розрахунок податків відбуватиметься без донарахування ЄСВ до мінімального окладу та ПДФО без соціальної пільги.
База оподаткування буде умовною-сума, яка за вирахуванням утримань дала б суму авансу (інакше банк може не пропустити платіж, і перевіряючі так трактують правила).

У списку документів по цій відомості буде текст "за такий-то місяць до такої-то дати" (буде зрозуміло, що пізніше до неї потрібно повернутися і перерахувати).
Після завершення місяця потрібно буде змінити дату розрахункової відомості на останній день місяця і натиснути "Оновити дні по табелю за місяць".

2_22.png

4. У Розрахунковій відомості через настройку таблиці можна включити стовпець "нараховано". (З урахуванням відпрацьованих днів, лікарняних, відпускних).

5. При імпорті податкової накладної з XML можна поставити позначку "тільки загальну суму".
(Для податкового обліку цього достатньо, зіставлення кожного товару за назвою буде пропущено).

6. Якщо використовується інтеграція з Новою Поштою, в списку документів на панелі вгорі буде кнопка "стан доставки НП".
При клацанні по накладній в списку правою кнопкою миші буде пункт "стан доставки" (Якщо накладна НП не була заповнена, буде запропоновано заповнити її).

LiveZilla Live Chat Software